Hoe gebruik je flashcards?
Heb je binnenkort een belangrijke toets, tentamen of staat er een overhoring op de planning? Bereid je dan goed voor door je eigen flashcards te maken. Weet je niet goed hoe je flashcards moet gebruiken? Geen zorgen. We geven je graag verschillende tips zodat je zeker weet dat je goed scoort! Lees snel verder voor onze handige tips en leermethodes.
Tip 1: kies het juiste formaat flashcards
Om te beginnen is het natuurlijk handig om het juiste formaat flashcards te bestellen. In ons assortiment hebben we verschillende maten flashcards. Zo heb je de keuze uit onze A6-flashcards, A7-flashcards en A7 half-formaat kaartjes. Heb je vakken met lange definities of grote formules? Kies dan voor onze A6-kaartjes. Moet je korte definities leren? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan onze A7 kaartjes. Deze zijn twee keer zo klein als de A6 kaartjes. Voor het leren van woordjes raden we de A7 half-formaat kaartjes aan.
Tip 2: deel de te leren stof op in kleine, behapbare stukjes
Het doel van flashcards gebruiken is dat je de stof in kleine stukjes opdeelt. Je hebt immers ook maar een bepaalde hoeveelheid ruimte op de kaartjes. Probeer dus niet drie definities op één kaartje te schrijven. Dit wordt allereerst erg rommelig en daarnaast maakt dit het leren een stuk minder efficiënt. Het gevolg van meerdere antwoorden op één kaartje is namelijk dat je de antwoorden op den duur gaat herkennen. Het herkennen van antwoorden is iets anders dan het kennen van het antwoord.
Tip 3: schrijf een duidelijke vraag op
Dit lijkt misschien een open deur, maar het formuleren van een duidelijke vraag is niet altijd makkelijk. Kijk goed naar welke termen er gebruikt worden in de lesstof of bestudeer, wanneer mogelijk, oude toetsen of tentamens. Door je te verdiepen in een goede vraagstelling ben je onbewust al bezig met het leren van de stof. Daarmee vang je dus twee vliegen in één klap. Je kunt ook meerdere vragen over hetzelfde onderwerp stellen.
Tip 4: houd je antwoorden kort
Houd je antwoorden zo kort mogelijk tenzij het echt niet anders kan. Let er nog steeds wel op dat je een compleet antwoord op de vraag geeft. Wanneer de vraag bijvoorbeeld is: wanneer was de tweede wereldoorlog? Zorg er dan voor dat je zowel aangeeft wanneer hij begon én wanneer hij eindigde. Het is altijd beter om te veel te weten dan te weinig.
Leren met flashcards
Er zijn talloze manieren om te leren met flashcards, ook wel flitskaarten, systeemkaarten en woordkaartjes genoemd. Zo kun je gebruikmaken van bakjes om de vragen waarmee je nog moeite hebt te onderscheiden van de vragen die je uit je hoofd. Moet je voor geschiedenis een tijdlijn uit je hoofd leren? Schud dan alle kaarten door elkaar en leg ze verspreid op de tafel (met de vraagkant naar boven natuurlijk, niet het antwoord). Nu kun je beginnen met het maken van je tijdlijn.
Wat belangrijk is dat je het leren leuk houdt. Beloon jezelf bijvoorbeeld voor de goede antwoorden en neem voldoende pauze.
Contact opnemen met Flashcards.nl
Wil jij ook graag beter voorbereid zijn op je toetsen en wil je daarom morgen al beginnen met het maken van je eigen flashcards? Bekijk dan ons aanbod flashcards en vind het geschikte formaat. Je kunt ook onze best verkochte flashcards en flashcards aanbiedingen bekijken. Heb je je vragen over een van onze items? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier, stuur ons een e-mail via info@flashcards.nl, chat met ons via Instagram DM of WhatsApp ons via 0623781597.
Neem ook een kijkje op onze blogpagina. Hierop vind je allerlei leuke artikelen die allemaal gaan over het leren van stof en over hoe bijles of huiswerkbegeleiding heel veel goeds kunnen doen voor het opkrikken van je cijfers.
Facebook comment