Flashcards.nlSysteemkaarten

Houd je data overzichtelijk met systeemkaarten

IJverig doorzoek je je bureaulade. Waar heb je die aantekeningen van de afgelopen vergadering nou gelaten? Over een paar minuten staat je cliënt voor je neus en dan heb je die notities écht nodig. Je trekt een tweede lade open. Pennen, potloden, zelfs een oude muesilireep... maar geen aantekeningen. Als een laatste wanhoopsdaad graai je door je tas. Op de bodem vind je het verkreukelde A4'tje, inclusief inktvlekken van een nabijgelegen lekkende pen. Je zucht. Dit kan zo niet langer!

Een overzichtelijke manier om informatie te bewaren

Er zijn verschillende manieren om data te bewaren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de informatie digitaal op te slaan. Deze manier van dataopslag is echter niet altijd even handig. Soms is het prettiger om de informatie op papier te hebben, bijvoorbeeld als je niet graag van een scherm afleest. In die gevallen bieden systeemkaarten een oplossing. Dit zijn kleine, gelinieerde kaartjes waar je aantekeningen op kunt maken. Zo kun je er bijvoorbeeld informatie over een cliënt op schrijven, of aantekeningen van een vergadering. Doordat deze kaartjes zijn gemaakt van stevig karton, kreuken ze niet. Hierdoor kun je de kaarten lang blijven gebruiken.

Onze tips voor een goed georganiseerde informatiesysteem

Onze notitiekaarten zijn een handig hulpmiddel om je gedachten mee op een rijtje te zetten. Het is echter wel belangrijk om deze kaarten op een overzichtelijke manier te ordenen. Weet je niet zeker hoe je dit het beste aan kunt pakken? Wij zetten onze beste tips voor je op een rijtje.

Bewaar de notitiekaarten in een speciale kaartenbak. Hierdoor krijgen de kaarten één vaste plek en kun je ze makkelijk terugvinden. Let wel: kaartenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Kies dus voor een maat die overeenkomt met het formaat van jouw notitiekaarten! Onze kaarten zijn verkrijgbaar in A6, A7 en A8-formaat.
Deel de kaartenbak op in verschillende delen. Hiervoor kun je gebruikmaken van speciale tabbladen. Je kunt de kaartenbak bijvoorbeeld opdelen op onderwerp, maar je kunt de kaarten ook sorteren op alfabet.
Grijp je vaak naar dezelfde kaarten? Markeer deze kaarten met behulp van index tabs. Hierdoor kun je de belangrijkste kaarten snel terugvinden. Index tabs zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je de kaarten makkelijk van elkaar kunt onderscheiden.

Een veelzijdig stukje karton

Een systeemkaart kan niet alleen worden gebruikt voor het opslaan van informatie, maar ook voor andere doeleinden. Zo kun je deze kaarten bijvoorbeeld gebruiken om aantekeningen voor een presentatie op te noteren. Ook komen deze kaarten van pas bij het studeren. Door op de ene zijde een vraag en en op de andere zijde een antwoord te noteren, kun je jezelf makkelijk overhoren over de stof.

Ontdek het gemak van onze notitiekaarten

Raak je je aantekeningen te pas en te onpas kwijt en ben je op zoek naar een nieuwe manier om informatie te bewaren? Of staat er een belangrijk tentamen op de planning en heb je hulp nodig bij het studeren? Onze notitiekaarten helpen je op weg. In ons assortiment vind je notitiekaarten in verschillende formaten en kleuren. Alle kaarten zijn gemaakt van hoogwaardig 300 grams natuurkarton (FSC-gecertificeerd). Ook zijn alle kaarten gelinieerd, wat het makkelijker maakt om netjes te (blijven) schrijven. Heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op.